Przepis na tatara z łososia wędzonego 📖
Składniki:- 250g filetu łososia wędzonego
- 1 mała cebula
- 2 korniszony
- 1 łyżka kaparów
- 1 łyżka musztardy
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka sosu worcester
- sok z połowy cytryny
- sól i pieprz do smaku
- kilka kromek pieczywa do podania
Przygotowanie:
1. Filet łososia kroimy na bardzo drobną kostkę.
2. Cebulę również kroimy w drobną kostkę, a korniszony i kapary drobno siekamy.
3. W misce łączymy łososia, cebulę, korniszony i kapary.
4. Dodajemy musztardę, majonez, sos worcester i sok z cytryny. Wszystko dokładnie mieszamy.
5. Doprawiamy tatara solą i pieprzem według własnego smaku.
6. Możemy odstawić tatara do lodówki na około godzinę, aby smaki się przegryzły.
7. Na talerzach podajemy porcje tatara z kromkami pieczywa.
Smacznego!