Przepis na tatara z surowego łososia 📖
Przepis na tatara z surowego łososia:Składniki:
- 300 g wędzonego łososia
- 1 cebula
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 2 łyżki startego chrzanu
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Łososia dokładnie umyj, osusz i pokrój w drobną kostkę.
2. Cebulę obierz i również pokrój w bardzo drobną kostkę.
3. W misce wymieszaj łososia, cebulę, szczypiorek i chrzan.
4. Dodaj olej rzepakowy, sos sojowy i sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszaj.
5. Dopraw tatara solą i pieprzem według własnego smaku.
6. Gotowy tatara przekładaj do miseczek i podawaj z ulubionym pieczywem.
Smacznego!