Przepis na tatara z wieprzowiny 📖

Składniki:
- 300g wieprzowiny
- 1 cebula
- 2 ogórki konserwowe
- 2 łyżki kaparów
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki majonezu
- 2 jajka
- sól i pieprz do smaku

Wykonanie:
1. Wieprzowinę dokładnie umyj i pokrój na bardzo drobne kawałki.
2. Cebulę również pokrój w drobną kostkę.
3. Ogórki konserwowe i kapary posiekaj.
4. Wszystkie pokrojone składniki umieść w dużej misce i dodaj musztardę, majonez, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj.
5. Jajka ugotuj na twardo, przestudź, obierz ze skorupek i zetrzyj na tarce na małych oczkach.
6. Dodaj starte jajka do misy z innymi składnikami i ponownie dokładnie wymieszaj.
7. Odstaw tatara na minimum 30 minut w lodówce, aby smaki dobrze się przegryzły.
8. Przed podaniem możesz udekorować tatara natką pietruszki lub posypać odrobiną świeżo mielonego pieprzu.

Smacznego!

Podobne przepisy

gyrosa z wieprzowiny
strogonowa z wieprzowiny
hamburgery z wieprzowiny
strogonow z wieprzowiny
dewolaje z wieprzowiny