Przepis na tofu w panierce 📖

Składniki:
- 1 opakowanie tofu (ok. 350g)
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki bułki tartej
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 1/4 łyżeczki słodkiej papryki
- 1/2 szklanki roślinnego mleka (np. sojowego)
- 2 łyżki oleju roślinnego

Sposób przygotowania:
1. Odsącz tofu, a następnie pokrój je w plastry o grubości ok. 1 cm.
2. W jednej miseczce wymieszaj mąkę pszenną, bułkę tartą, sól, pieprz i słodką paprykę.
3. W drugiej miseczce roztrzep mleko roślinne.
4. Każdy plaster tof

Podobne przepisy

rybę w panierce
jajka w panierce
frytki w panierce
kurczaka w panierce
okrasdorsza w panierce