Przepis na tortille z gyrosem i warzywami 📖

Składniki:
- 4 tortille pszenne
- 400 g mięsa z gryczanej wołowiny (gyros)
- 1 cebula, pokrojona w plastry
- 1/2 sałaty rzymskiej, posiekanej
- 1 pomidor, pokrojony w kostkę
- 1 ogórek, pokrojony w plasterki
- Sos tzatziki (możesz go kupić lub przygotować samodzielnie)
- Sól i pieprz do smaku
- Oliwa z oliwek

Instrukcje:
1. Rozgrzej trochę oliwy z oliwek na patelni i podsmażaj cebulę aż zmięknie.
2. Dodaj mięso z gyrosa do cebuli i smaż, aż będzie dobrze przyrumienione.
3. W międzyczasie, na drugiej patelni, podsmażaj tortille przez kilka sekund z każdej strony, aby je podgrzać.
4. Na gotowych tortillach rozprowadź sos tzatziki.
5. Na każdej tortilli połóż porcję smażonego mięsa z gyrosa i równomiernie rozłożone warzywa (sałata, pomidor, ogórek).
6. Posól i popieprz do smaku.
7. Zwiń tortille, zaczynając od dolnej krawędzi i składając boki do środka, aby zamknąć nadzienie.
8. Gotowe! Podawaj tortille natychmiast i ciesz się pysznym daniem z gyrosa i warzywami.

Podobne przepisy

tortille z gyrosem
tortille z szynką i warzywami
tortille z mięsem mielonym i warzywami
mielone z gyrosem
naleśniki z gyrosem