Przepis na tortillę z kurczakiem na ciepło 📖
Składniki:- tortille
- filet z kurczaka
- papryka
- cebula
- pomidory
- sos salsa
- przyprawy: sól, pieprz, papryka w proszku, czosnek w proszku
Sposób przygotowania:
1. Na patelni rozgrzej olej i smaż filet z kurczaka, wcześniej pokrojony w paski. Dopraw solą, pieprzem, papryką w proszku oraz czosnkiem w proszku i smaż, aż mięso będzie dobrze podsmażone.
2. W międzyczasie pokrój cebulę, paprykę i pomidory w drobne kostki.
3. Gdy kurczak będzie gotowy, przełóż go na talerz, a na tej samej patelni podsmaż cebulę i paprykę, aż zmiękną.
4. Rozgrzej tortille, np. na innej suchej patelni, przez kilka sekund z każdej strony.
5. Na każdą tortillę połóż kilka kawałków kurczaka, cebulę, paprykę, pomidory i skrop wszystko sosem salsą.
6. Zwiń tortillę w formę rolki, zaciskając dobrze brzegi.
7. Gotowe tortille możesz jeszcze podgrzać w piekarniku przez kilka minut lub podać od razu.
Smacznego!