Przepis na tosty z indykiem 📖

Składniki:
- 4 kromki chleba
- 200g filetu z indyka
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 pomidor
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Filet z indyka umyj i pokrój na cienkie plastry.
2. Cebulę i czosnek obierz oraz pokrój w drobną kostkę.
3. Pomidora umyj, usuń gniazda nasienne i również pokrój w kostkę.
4. W rondlu rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj cebulę i czosnek, smaż przez kilka minut aż będą miękkie i lekko zeszkliste.
5. Dodaj pokrojone plastry indyka do rondla i smaż je z cebulą i czosnkiem, aż będą dobrze przypieczone.
6. Dodaj pokrojonego pomidora, słodką paprykę, suszone oregano, sól i pieprz. Całość smaż jeszcze przez kilka minut, aż pomidor zmięknie.
7. Kromki chleba opiecz na tosterze lub w piekarniku.
8. Na każdej kromce rozłóż równą porcję nadzienia z indyka.
9. Tosty z indykiem podawaj od razu, gdy są jeszcze ciepłe.

Smacznego!

Podobne przepisy

lasagne z indykiem
tortille z indykiem
bigos z indykiem
ryż z warzywami i indykiem
danie z indykiem