Przepis na tradycyjne czekoladowe ciasto 📖

Oto przepis na tradycyjne czekoladowe ciasto:

Składniki:
- 200g gorzkiej czekolady
- 200g masła
- 200g cukru
- 4 jajka
- 150g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli

Instrukcje:
1. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Odstaw do ostygnięcia.
2. W osobnym naczyniu utrzyj masło z cukrem, aż uzyskasz jednolitą masę.
3. Dodaj po jednym jajku do masy z masłem i cukrem, dobrze mieszając po każdym dodaniu.
4. Przesiej mąkę, proszek do pieczenia i sól do masy jajecznej. Delikatnie wymieszaj składniki, aby uzyskać gładkie ciasto.
5. Dodaj ostudzoną czekoladę do ciasta i ponownie dokładnie wymieszaj.
6. Wylej ciasto do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką formy do pieczenia.
7. Piecz w nagrzanym piekarniku do temperatury 180°C przez około 30-35 minut.
8. Kiedy ciasto będzie gotowe, wyjmij je z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia przed podaniem.

Smacznego!

Podobne przepisy

ciasto na pierogi y tradycyjne
tradycyjne ciasto naleśnikowe
tradycyjne ciasto na pizze
ciasto drożdżowe tradycyjne
fit ciasto czekoladowe