Przepis na wątróbka drobiowa fit 📖
Oto przepis na zdrową wątróbkę drobiową:Składniki:
- 500 g wątróbki drobiowej
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sól i pieprz do smaku
- Świeże zioła (np. natka pietruszki) do dekoracji
Instrukcje:
1. Wątróbkę dokładnie oczyść, usuwając wszelkie żyły i błonki. Pokrój wątróbkę na kawałki o równych rozmiarach.
2. Cebulę i czosnek posiekaj drobno.
3. Na dużym rondlu rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj posiekane warzywa i smaż je na średnim ogniu, aż staną się miękkie i lekko zeszklą.
4. Dodaj pokrojoną wątróbkę do rondla i smaż na średnim ogniu przez około 5-7 minut, aż mięso się zrumieni. Wątróbka powinna być delikatna i lekko różowa w środku.
5. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
6. Gdy wątróbka jest gotowa, wyłącz ogień i podawaj ją od razu. Możesz posypać danie świeżymi ziołami, takimi jak natka pietruszki.
7. Wątróbkę drobiową fit można podawać jako główne danie, dodatek do sałatek lub kanapek.
Smacznego!