Przepis na wątróbkę drobiowa z cebulką i pieczarkami 📖

Składniki:
- 500g wątróbki drobiowej
- 1 duża cebula
- 200g pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oleju
- sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Wątróbkę dokładnie oczyść, usuń błony i kawałki tłuszczu; pokrój na nieduże kawałki.
2. Cebulę obierz i pokrój w cienkie piórka. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki.
3. Na głębokiej patelni rozgrzej łyżkę oleju. Dodaj cebulę i smaż, aż stanie się miękka i lekko złocista.
4. Dodaj pieczarki i czosnek posiekany na drobne kawałki. Smaż przez kilka minut, aż pieczarki zmiękną.
5. Przełóż zawartość patelni do miseczki.
6. Na tej samej patelni dodaj pozostałe dwie łyżki oleju. Kiedy olej będzie gorący, dodaj pokrojoną wątróbkę.
7. Smaż wątróbkę przez około 3-4 minuty z każdej strony, aż będzie dobrze przypieczona.
8. Dodaj smażoną cebulkę, pieczarki i czosnek. Przypraw solą i pieprzem według upodobań. Całość razem podsmażaj przez kilka minut.
9. Przełóż wątróbkę z cebulką i pieczarkami na talerz i podawaj na gorąco.

Smacznego!

Podobne przepisy

wątróbkę drobiową z cebulką i jabłkiem
wątróbkę drobiowa z cebulką w sosie
wątróbkę drobiową z pieczarkami
wątróbkę z cebulką
wątróbkę z indyka z cebulką