Przepis na wątróbkę kwestia smaku 📖
Przepis na wątróbkę:Składniki:
- 500g wątróbki drobiowej
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Wątróbkę dokładnie umyj i oczyść z błon i żyłek.
2. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj.
3. W garnku rozgrzej masło i podsmaż cebulę razem z czosnkiem aż będą miękkie.
4. Dodaj wątróbkę do garnka i smaż na dużym ogniu przez około 5-7 minut, aż mięso się zrumieni.
5. Dopraw solą i pieprzem.
6. Gdy wątróbka będzie rumiana z zewnątrz i różowawa w środku, przełóż ją na talerz i pokrój w plasterki.
7. Podawaj od razu jako przekąskę lub jako dodatek do dania głównego.
Smacznego!