Przepis na wątróbkę na maśle 📖

Składniki:
- 500g wątróbki drobiowej
- 2 cebule
- 4 łyżki masła
- sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Wątróbkę dokładnie umyj i usuń wszelkie żyły i błonki.
2. Pokrój wątróbkę w cienkie plasterki.
3. Obierz cebule i pokrój je w drobną kostkę.
4. W dużym garnku rozgrzej 2 łyżki masła na średnim ogniu.
5. Dodaj pokrojoną cebulę i smaż, aż zmięknie i zacznie się lekko rumienić.
6. Przełóż podsmażoną cebulę do jednego naczynia.
7. W tym samym garnku roztop pozostałe masło.
8. Dodaj pokrojoną wątrobkę i smaż na średnim ogniu przez około 5 minut, aż mięso będzie rumiane ze wszystkich stron.
9. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
10. Dodaj podsmażoną cebulę do wątróbki i wymieszaj, aby dobrze połączyć składniki.
11. Wyłącz ogień i przykryj naczynie, pozwalając potrawie odpocząć przez kilka minut.
12. Wątróbkę na maśle podawaj na ciepło, jako dodatek do ulubionych dań głównych lub samodzielnie. Smacznego!

Podobne przepisy

brownie na maśle
szparagi na maśle
babeczki na masle
dorsza w maśle
flaki na maśle