Przepis na wątróbkę smażoną 📖

Składniki:
- 500g wątróbki drobiowej
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki mąki pszennej
- sól i pieprz do smaku
- olej roślinny do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Wątróbkę dokładnie umyj i oczyść z błon.
2. Pokrój wątróbkę na cienkie plasterki lub kawałki.
3. Cebulę oraz czosnek obierz i drobno posiekaj.
4. Na patelni rozgrzej olej roślinny.
5. Posól i popieprz wątróbkę, a następnie obtocz w mące.
6. Smaż wątróbkę na rozgrzanym oleju z obu stron, aż będzie rumiana i chrupiąca (około 3-4 minuty z każdej strony).
7. Wyjmij wątróbkę z patelni i odłóż na talerz.
8. Do tej samej patelni dodaj posiekaną cebulę i czosnek. Smaż je na złoty kolor.
9. Gotową wątróbkę podawaj razem z rumianą cebulą i czosnkiem.

Smacznego!

Podobne przepisy

wątróbkę wieprzową smażoną
smażoną wątróbkę wieprzową
smażoną wątróbkę z indyka
smażoną wątróbkę cielęcą
smażoną wątróbkę drobiową