Przepis na wątróbkę wieprzową z cebulką i jabłkiem 📖
Składniki:- 500g wątróbki wieprzowej
- 2 cebule
- 2 jabłka
- sól
- pieprz
- masło do smażenia
Przygotowanie:
1. Wątróbkę pokrój w cienkie plastry i natrzyj solą oraz pieprzem.
2. Obierz cebule i pokrój w piórka.
3. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i także pokrój w cienkie plastry.
4. Na patelni rozgrzej masło.
5. Wrzuć na patelnię cebulę i smaż, aż się zeszkli.
6. Dodaj wątróbkę i smaż na złoty kolor.
7. Dodaj jabłka i smaż przez kilka minut, aż jabłka zmiękną.
8. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
9. Podawaj gorącą wątróbkę z cebulką i jabłkiem. Smacznego!