Przepis na wątróbkę z bułką tartą 📖

Składniki:
- 500g wątróbki drobiowej
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki bułki tartej
- 2 jajka
- 3 łyżki oleju
- sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Wątróbkę dokładnie umyj, oczyść z błon i pokrój na mniejsze kawałki.
2. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj.
3. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę wraz z czosnkiem, aż staną się miękkie i złociste. Następnie przełóż do dużej miski.
4. Na tej samej patelni dodaj trochę więcej oleju i obsmaż kawałki wątróbki z obu stron, aż będą złociste.
5. Przełóż obsmażoną wątróbkę do miski z cebulą i czosnkiem. Dodaj jajka, bułkę tartą oraz sól i pieprz do smaku.
6. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aż powstanie jednolita masa.
7. Formuj małe kotleciki z otrzymanej masy.
8. Na patelni rozgrzej olej i smaż kotleciki na średnim ogniu z obu stron, aż staną się rumiane.
9. Gotowe kotleciki wątrobowe podawaj na gorąco, np. z ziemniakami oraz surówką z kapusty.

Smacznego!

Podobne przepisy

kopytka z bułką tartą
brukselka z bulka tarta
pasztet z bułką tartą
mielone z bułką tartą
szparagi z bułką tartą