Przepis na wątróbki z jabłkiem 📖

Składniki:
- 500g wątróbek drobiowych
- 2 średnie jabłka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki masła
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Wątróbki dokładnie oczyść i pokrój na małe kawałki.
2. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę.
3. Cebulę i czosnek drobno posiekaj.
4. Na patelni rozgrzej olej i 1 łyżkę masła. Wrzuć cebulę i czosnek, smaż przez kilka minut, aż zmiękną.
5. Dodaj wątróbki na patelnię i smaż przez około 5 minut, aż się zarumienią z każdej strony.
6. Dodaj jabłka, wymieszaj i smaż przez kolejne 5 minut.
7. Dopraw całość solą, pieprzem i suszonym tymiankiem.
8. Dodaj pozostałe 2 łyżki masła i podsmażaj jeszcze przez około 2 minuty, aż masło się rozpuści i pokryje wątróbki i jabłka.
9. Zdejmij z ognia i podawaj ciepłe.

Smacznego!

Podobne przepisy

wątróbki fit
pączki wątróbki
pyszne wątróbki
pasztet bez wątróbki
przygotowanie wątróbki