Przepis na wege fasolka po bretońsku 📖

Przepis na wege fasolka po bretońsku:

Składniki:
- 2 puszki czerwonej fasoli
- 1 duża cebula, pokrojona w kostkę
- 2 ząbki czosnku, posiekane
- 2 papryki, pokrojone w paski
- 4 pomidory, pokrojone w kostkę
- 2 marchewki, pokrojone w plasterki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. W dużym garnku rozgrzej oliwę, następnie dodaj cebulę i czosnek. Smaż przez kilka minut, aż cebula zmięknie.
2. Dodaj papryki i marchewki, gotuj przez około 5 minut, aż warzywa lekko się zmiękną.
3. Dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy, tymianek, słodką paprykę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj wszystko.
4. Gotuj na średnim ogniu przez około 15 minut, aż sos zacznie gęstnieć.
5. Odsącz fasolę i dodaj do sosu. Gotuj przez kolejne 10 minut, aż fasolka się podgrzeje i połączy z resztą składników.
6. Sprawdź i dopraw do smaku solą i pieprzem.
7. Podawaj gorącą fasolkę po bretońsku z ryżem, pieczywem lub solo.

Smacznego!

Podobne przepisy

fasolka po bretońsku wege
fasolka po bretońsku pl
fasolka po bretonsku
fasolka po bretońsku fit
fasolka po bretońsku film