Przepis na wege leczo z cukinii 📖

Składniki:
- 2 cukinie
- 2 papryki (czerwona i żółta)
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku
- świeże zioła (np. bazylia, oregano) do dekoracji

Sposób przygotowania:
1. Cukinie, papryki i cebulę umyj, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
2. Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj posiekaną cebulę i czosnek. Smaż przez kilka minut, aż cebula zmięknie.
3. Dodaj pokrojone papryki i cukinie. Kontynuuj smażenie przez około 5 minut, aż warzywa będą miękkie, ale jeszcze chrupiące.
4. Wrzuć na patelnię krojone pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Dopraw solą i pieprzem według własnego gustu. Wszystko razem wymieszaj.
5. Duś leczo na małym ogniu przez około 10-15 minut, aby smaki się przegryzły.
6. Podawaj wege leczo gorące, posypane świeżymi ziołami do dekoracji.

Smacznego!

Podobne przepisy

leczo z cukinii
leczo bez cukinii
leczo cukinii
leczo z cukinii i papryki
leczo z cukinii i pieczarek