Przepis na wilgotną babkę z kakaem 📖

Składniki:
- 250g masła
- 250g cukru
- 4 jajka
- 250g mąki pszennej
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 150ml mleka

Instrukcje:
1. W dużej misce ubij masło razem z cukrem, aż uzyskasz jednolitą masę.
2. Dodaj po jednym jajku, ubijając dobrze po każdym dodaniu.
3. W innej misce wymieszaj mąkę, kakao i proszek do pieczenia.
4. Dodaj suchą mieszankę do masy z jajkami i masłem, stopniowo dodając mleko.
5. Delikatnie wymieszaj składniki, aż wszystko będzie dobrze połączone, ale nie ubijaj zbyt długo.
6. Wlej ciasto do keksówki, uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia.
7. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez około 50-60 minut, aż babka będzie wilgotna i puszysta.
8. Po upieczeniu, wyjmij babkę z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia przed podaniem.

Smacznego!

Podobne przepisy

babkę gotowaną z kakaem
babkę wilgotną
wilgotną babkę
wilgotną babkę wielkanocną
wilgotną babkę marmurkową