Przepis na wilgotne i puszyste babeczki 📖

Oto przepis na wilgotne i puszyste babeczki:

Składniki:
- 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 szklanki masła, w temperaturze pokojowej
- 1 i 1/4 szklanki cukru
- 2 jajka
- 1 łyżeczka wanilii
- 1 i 1/4 szklanki mleka

Instrukcje:
1. W dużym naczyniu wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól.
2. W osobnej misce utrzyj masło i cukier aż powstanie gładka masa.
3. Dodaj jajka, jeden po drugim, i kontynuuj mieszanie.
4. Wmieszaj wanilię do masy jajecznej.
5. Dodaj suche składniki na przemian z mlekiem, zaczynając i kończąc na suchych składnikach. Mieszaj delikatnie, aż składniki się połączą.
6. Nakładaj masę do foremek na muffinki, wypełniając je do około 3/4 wysokości.
7. Piecz babeczki w nagrzanym piekarniku do 180 stopni Celsjusza przez około 18-20 minut, lub do momentu, gdy będą złociste i sprężyste w dotyku.
8. Wyciągnij je z piekarnika i pozwól im ostygnąć przed podaniem.

Teraz masz przepis na pyszne, wilgotne i puszyste babeczki! Smacznego!

Podobne przepisy

wilgotne i puszyste muffinki
wilgotne i puszyste muffinki z czekoladą
wilgotne i puszyste muffinki waniliowe
wilgotne i puszyste muffinki kakaowe
wilgotne i puszyste muffinki cytrynowe