Przepis na zupa chinska 📖
Przepis na zupę chińską:Składniki:
- 1 l bulionu drobiowego
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 2 ząbki czosnku, posiekane
- 1 cebula, posiekana
- 1 marchewka, pokrojona w cienkie paski
- 1/2 pęczka selera naciowego, pokrojonego w cienkie plasterki
- 1/2 pęczka szpinaku baby
- 250 g mięsa drobiowego, pokrojonego w kostkę
- 1 łyżeczka curry
- sos sojowy, sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. W dużej garniturze podgrzej olej. Dodaj czosnek, cebulę, marchewkę i seler i smaż przez 5 minut.
2. Dodaj mięso i smaż, aż lekko się zrumieni.
3. Wlej bulion i dodaj curry. Doprowadź do wrzenia. Odstaw na 10 minut na wolnym ogniu.
4. Dodaj do garnka szpinak baby i gotuj przez kolejne 5 minut.
5. Dopraw do smaku sosem sojowym, solą i pieprzem.
Zupa chińska gotowa! Podawaj ją w misce, udekorowaną listkami selera naciowego, posypaną sezamem i skropioną oliwą. Smacznego!